Francouzský vaječný koláč

23. července 2008 v 15:30 |  Francouzská kuchyně

Francouzský vaječný koláč

doba připravy: 120 minut
Suroviny
  • 120 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 20 ml oleje
  • 150 g anglické slaniny
  • 300 ml smetany (33% tuku)
  • 2 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 cibule
  • vegety
  • tuk na vymazání
  • mouka na vysypání
Postup přípravy
Na těsto zpracujeme prosátou mouku, změklé máslo, olej a trochu vody. Hmotu důkladně propracujeme a necháme asi hodinu v chladu odležet. Potom z odleželého těsta vyválíme kulatou placku, kterou vložíme do vymazané a vysypané formy na koláč. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a lehce orestujeme na pánvi. Vejce rozšleháme se smetanou a ochutíme vegetou, solí a pepřem. Potom orestovanou slaninu rozložíme na těsto, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme rozšlehanými vejci. Připravený koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 - 30 minut při teplotě přibližně 180 °C.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 juliette juliette | Web | 24. července 2008 v 21:37 | Reagovat

hmmm, zní to zajímavě!!:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama